Whisky HULLEIN 1224

GOLDCOCK 4 y.o.

Hullein 1224 46%

Single Malt vyladěný pro Hulín.

Moravský ječmen, moravská sladovna, moravská palírna.

Privátní sud pro Klub café bar Hulín.

Destilováno v roce 2017 ve firmě R. Jelínek Vizovice z nakouřeného sladu na zakázku připraveného ve sladovně Bruntál. Sudováno do repasovaného sudu od Bednářství Bařina. V roce 2021 speciální finiš v sudu po švestkovém víně od A.K. Cider Vizovice.

Celkem v sudu 48+6 měsíců.

První sud: Evropský dub

Druhý sud: Americký sud

Objem: 0,7 l

Alkohol: 46%

Cena: 890 Kč

Dostupnost 4 q / 2021

GOLDCOCK 4 y.o.

Hullein 1224 59,1 % (?)

Single Malt v sudové síle dokonale vyladěný pro Hulín.

Moravský ječmen, moravská sladovna, moravská palírna.

Privátní sud pro Klub café bar Hulín.

Destilováno v roce 2017 ve firmě R. Jelínek Vizovice z nakouřeného sladu na zakázku připraveného ve sladovně Bruntál. Sudováno do repasovaného sudu od Bednářství Bařina. V roce 2021 speciální finiš v sudu po švestkovém víně od A.K. Cider Vizovice.

Celkem v sudu 48+6 měsíců.

První sud: Evropský dub

Druhý sud: Americký dub

Objem: 0,7 l

Alkohol: 59,1 % (?)

Cena: 1190 Kč

Dostupnost 4 q / 2021 

GOLDCOCK 7 y.o.

Hullein 1224 42 %

800 Years Anniversary  

Single Malt v sudové síle vyladěný pro oslavu 800 let od založení města Hulín.

Moravský ječmen, moravská sladovna, moravská palírna.

Privátní sud pro Klub café bar Hulín.

Destilováno v roce 2017 ve firmě R. Jelínek Vizovice z nakouřeného sladu na zakázku připraveného ve sladovně Bruntál. Sudováno do repasovaného sudu od Bednářství Bařina. V roce 2024 finiš v sudu po červeném víně  ? od vinařství ?

Celkem v sudu 84+6 měsíců.

První sud: Evropský dub

Druhý sud: ?

Objem: 0,7 l

Alkohol: 42 %

Cena: ? Kč

Dostupnost 3 q / 2024

Snoubení sladu, kouře a švestek

Jarní dvouřadý ječmen z Moravy

Základ každé kvalitní whisky je původní surovina ječmen.

Předpokladem pro výrobu kvalitního sladu je zajištění prvotřídního sladovnického ječmene. Nezáleží jen na odrůdě, ale také na rovnoměrné velikosti zrn, zralosti zrn apod.

Rašelinový kouř z Bruntálu

Ve Sladovně Bruntál se při sušení sladu spálilo třikrát víc rašeliny než obvykle a dosáhlo se tak na úroveň, která i ve Skotsku označuje silně nakouřené whisky, tedy řádově 30 PPM. Tahle whisky je jiná nejen díky jasně rozpoznatelnému silnějšímu nakouření, ale především tím, že právě větší množství rašeliny dává tomuto destilátu zcela nový rozměr.

Jemná kontura švestek

Posledních 6 měsíců whisky finišuje v sudu po švestkovém víně, které bylo vyrobenou firmou A.K. Cider Vizovice. Zrálo 24 měsíců v sudu z amerického dubu, ve kterém byl původně bourbon značky Heaven Hill z Kentucky. Švestky jsou trhané v sadech z okolí Vizovic na Valašsku.

Platí pro whisky Hullein 1224 (plnění 2021) 


Destilace firmou R. Jelínek

Tradiční moravská palírna R. Jeliínek Vizovice v roce 2017 provedla destilaci druhé šarže nakouřené whisky GC Peated.