17:00 Kryštof Hordina Japonská whisky

Řízená degustace s ambasadorem

Japonská whisky Pokud mohou západnímu světu některé aspekty japonské kultury zcela unikat, u whisky to bude platit dvojnásob, avšak v poslední době se těší ve světě velké oblibě a pevně se uchytila ve věhlasné společnosti skotské a irské whisk(e)y. Rozhodně se nejedná o náhlý boom, který opadne. Produkce v zemi vycházejícího slunce probíhá déle, než si většina lidí uvědomuje. První single malt byl vytvořen již v roce 1924. Masivní produkci a výrazný technologický pokrok však můžeme sledovat až s přelomem století. Na této degustaci se dozvíte nejen, jak se whisky v Japonsku v průběhu let vyvíjela, ale také že se nevyrábí z rýže a že to není jen kopie skotského originálu. Ukážeme si příběh jejího zakladatele a rozličné způsoby konzumace, která tato ,,exotická,, whisky nabízí.

Degustované vzorky:

  1.  Nikka from The Barrel 
  2. Nikka Coffey grain 
  3. Nikka Coffey malt 
  4. Nikka Taketsuru Pure malt 
300,00 Kč